Recept van deze week!

Confit de canard met in Appelcider gestoofde zuurkool aardappelpuree en gepofte gerookte knoflook. Een hele mond vol maar lekker!!!

Ingredi├źnten: voor 4 middelgrote lekkere eters.

1 blik confit de canard 2 cuisses
750 gram zuurkool
1 fles cider brut fermier
2 bolletjes gerookte knoflook
1 kg kruimelige aardappels
1 laurierblaadje
5 of meer jeneverbessen
2 fijngesnipperde sjalotjes

Fruit de sjalotjes in een beetje vet van de confit, voeg de zuurkool toe en tegelijkertijd het laurierblaadje en de jeneverbessen. Gaande weg steeds scheutjes cider om uiteindelijk de zuurkool in een klein uurtje boter zacht te stoven.

In de tussentijd bereid je een romige aardappelpuree met een flinke scheut melk, wat boter en nootmuskaat. De confit verwarm je nadat de zuurkool een kwartiertje opstaat allereerst au bain Marie, zodat je de twee bouten uit het vet kunt halen om ze vervolgens zonder al te veel vet in een ovenschaal te leggen, die je in een 20 minuten warm maakt in de oven op 175 graden. De laatste 10 minuten zet je de gril aan om het velletje lekker knapperig te laten worden. De confit is heerlijk, hier hoeft niets aan toegevoegd te worden.

Vergeet niet om de ongepelde teentjes gerookte knoflook te bakken in een beetje eendenvet, deze zijn heerlijk bij dit gerecht. Maak de borden mooi op met een lekkere lepel aardappelpuree, zuurkool, en daarover de confit met de teentjes knoflook.

Klassiek smaakje in een nieuw jasje. Eet smakelijk !!!


...................................................................................................................................................................................
┬ę Doll en Zo   |   KvK 30 206 083   |   aan-afmelden nieuwsbrief